Over de fanclub

Eva Cassidy die met haar postume album Songbird miljoenen harten raakte, heeft haar eigen roem niet meegemaakt. De Amerikaanse zangeres stierf in 1996 veelzijdig, maar onbekend op de jonge leeftijd van 33 jaar aan de gevolgen van huidkanker. Eva Cassidy was een authentiek kunstenaar voor wie alleen het allerbeste goed genoeg was.

De waardering voor Eva Cassidy kreeg, op wat haar 52ste verjaardag zou zijn geweest, gestalte in de oprichting van de eerste Eva Cassidy fanclub ter wereld.

Lees meer

Biografie Eva Cassidy

Eva Marie Cassidy (Washington D.C., 2 februari 1963 – Bowie, Maryland, 2 november 1996) was een Amerikaanse zangeres die een aantal bekende nummers in eigen stijl coverde. Tijdens haar leven was ze niet zo bekend, maar nadat haar vroege dood aan de gevolgen van uitgezaaide huidkanker kwam postuum een muzikaal miljoenensucces.

Twee jaar na haar dood kwam een tape met Cassidy’s versie van ‘Over the Rainbow’ terecht bij het Britse radiostation BBC Radio 2. Het nummer was gefilmd door een amateur tijdens het optreden in de Blues Alleys op 3 januari 1996. Het dubbelalbum Nightbird (cd/dvd) is tijdens dit concert vastgelegd.

Lees meer

Nieuws

We gedenken Eva Cassidy (2 februari 1963 – 2 november 1996). Ze stierf 21 jaar geleden. ‘Songbirds keep singing’

Eva
Bekijk alle nieuwsitems

‘Over The Rainbow’; het verlangen naar een betere wereld

Rainbow

Van alle films die Eva Cassidy zag, was ze het meest onder de indruk van de vaak herhaalde The Wizard of Oz. Telkens wanneer deze uit 1937 stammende film werd uitgezonden, stond het huis al dagen van te voren op zijn kop. De film maakte, mede door de sprookjesachtige enscenering, …

Lees meer

Autumn Leaves van Eva Cassidy

Red Leaves

Veel mensen vinden in oktober en november troost door te luisteren naar Eva Cassidy’s prachtige uitvoering van ‘Autumn Leaves’. Eva had last van winterdepressies. Als vanaf september de dagen korter begonnen te worden, zei ze tegen haar moeder: ‘Ik kan niet echt van het najaar genieten, hoe mooi het ook …

Lees meer

Eva’s solo-optredens in Annapolis

Maryland Inn Annapolis

Annapolis (Maryland) was de perfecte locatie voor kleine solo-optredens in 1994. De oude sfeervolle stad aan de Chesapeake Bay had veel bars en restaurants die waren geïnteresseerd in toegankelijke en akoestische livemuziek. Eva had graag, net als haar broer, in Europa opgetreden, maar Annapolis bleek een redelijk alternatief te zijn. …

Lees meer

Discografie

The Orther Side 1992Live at Blues Alley 1996
Eva by Heart 1997Songbird 1998
Time after time 2000No Boundaries 2000
Imagine 2002American Tune 2003
Wonderful World 2004Somewhere 2008
Simply Eva 2011The best of Eva 2012
Nightbird 2015