‘The Best of Eva Cassidy’ verschijnt op 29 oktober

Aan de vooravond van wat Eva’s 50ste verjaardag zou zijn geweest, kondigt Blix Street Records The Best of Eva Cassidy aan, een collectie van de twintig meest geliefde liedjes van de betreurde zangeres. Met drie nummer één-albums, een nummer één-duet-single en een wereldwijde verkoop van meer dan tien miljoen exemplaren is dit de eerste keer dat alle hoogtepunten uit haar repertoire op één album verschijnen. 

Het eerste nummer van het album is een nog niet eerder uitgebrachte versie van Claire Hamill’s intieme en ontroerende ‘You Take My Breath Away’. Een demo-versie van dit nummer sloot Eva’s album American Tune af, maar deze nog niet eerder gehoorde uitvoering was onderdeel van een aantal tracks dat Eva, vlak voordat ze in 1996 overleed, beschouwde als work in progress. In deze versie heeft Eva zich muzikaal verder ontwikkeld en zingt ze op een hoger niveau dan op de al bekende uitvoering. Met behulp van digitale technieken zijn Eva’s vroegere bandleden Chris Biondo en Lenny Williams aan de slag gegaan. Ze hebben de geluidskwaliteit van Eva’s originele gitaar- en zangopname sterk verbeterd. Nadat ze tevreden waren over het resultaat hebben ze piano, contrabas en een strijkkwartet toegevoegd, waarmee dit nummer haar definitieve uitvoering heeft gekregen.   

Mijn lied te horen uitvoeren door Eva was waarschijnlijk het hoogtepunt uit mijn carrière. Ik voelde me erkend als songwriter. Toen ik hoorde dat er een nieuwe versie was gemaakt en dat die de openingstrack van het nieuwe ‘Best Of’ album is geworden kon ik mijn vreugde niet op. Eva betekent veel voor me. Haar prachtige stem zal voor altijd bij me blijven. Claire Hamill

tracklist The Best of Eva Cassidy

tracklist The Best of Eva Cassidy

 

tracklist The Best of Eva Cassidy

 

Eén reactie op “‘The Best of Eva Cassidy’ verschijnt op 29 oktober”

  1. nicole smit schreef:

    hallo,
    heeft u ook enig idee of dit album (the best of eva cassidy) al in NL verkrijgbaar is en zo ja waar te koop / te bestellen op internet?
    groeten
    Nicole

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *