Eva Cassidy verovert New York City!

Op 7 augustus 2015 presenteert The Metropolitan Room in New York City Rebekah Lowin in ‘I Know You By Heart; de songs van Eva Cassidy’. Een krachtige, maar intieme nieuwe show die het leven en de nalatenschap van over overleden zangeres laat zien in nummers die gespeeld worden in Eva’s eigen arrangementen. De 23-jarige Rebekah Lowin straalt, net als Eva destijds, bitterzoete berusting uit.

Rebekah Lowin

Rebekah Lowin

‘Voor iedere zangeres is het een uitdaging een eigen interpretatie te geven aan overbekende nummers als ‘Over The Rainbow’, ‘What A Wonderful World’ en ‘Blues In The Night’ waardoor je de mens achter de stem krijgt te zien. Maar Lowin, die onlangs haar bachelor Creatief Schrijven afrondde, geeft de teksten bezieling en autoriteit in de show die geregisseerd werd door Lauren Fox. Lowin drukt duidelijk haar eigen stempel op de liedjes. Soms zingt ze met een levenswijsheid die veel andere mensen pas op latere leeftijd bezitten. Met andere woorden: ze is een natuurtalent,’ concludeerde The New York Times.

Zangeres Rebekah Lowin

Zangeres Rebekah Lowin

Eva Cassidy’s levensverhaal – ze wordt neergezet als onafhankelijke kunstenaar die iedere poging tot marketing koppig afwees – verbindt de liedjes. Lowin’s onopgesmukte podiumpresentatie en de eenvoudige tot de kern teruggebrachte arrangementen van haar muzikanten – Peter Calo op gitaar en Mairi Dorman-Phaneuf op cello – completeren het portret van Cassidy als een vastberaden eenling. De rode draad van de voorstelling is het tijdelijke karakter van romantische liefde, waarover onder meer wordt gemijmerd in ‘Autumn Leaves’ en in de traditionele folksong ‘The Water Is Wide’, waarin liefde ‘vervluchtigt als zomerdauw’.

The Metropolitan Room is te vinden aan West 22nd Street 34 (tussen 5th en 6th Avenue) in New York City. Subway: 1,2, N, Q, R, F, M, PATH. Kaarten zijn telefonisch te bestellen op 212.206.0440

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *