Reünie Eva Cassidy Band

Eva Cassidy en de leden van The Eva Cassidy Band zullen worden gehuldigd in The Maryland Entertainment Hall of Fame in Baltimore op 10 december 2017. Deze lokale Hall of Fame eert groepen en solisten die een wezenlijke bijdrage hebben geleverd aan de geschiedenis van het amusement in Maryland. Dit zal de eerste reünie zijn van The Eva Cassidy Band in dit decennium.

Eva Cassidy Band

Eva Cassidy Band

Het spel van The Eva Cassidy Band stond destijds vooral in dienst van Eva’s stem: je hoort bijna nooit een fan praten over een geweldige gitaarsolo van Keith Grimes of een lekkere beat van Raice McLeod. In de band zaten geen egotrippers. Chris Biondo, Lenny Williams, Keith Grimes en Raice McLeod gaven Eva de kans te bloeien en Eva voelde zich veilig met de jongens om haar heen. Zodra Raice haar ineen zag krimpen, wist hij dat hij te hard speelde en dat hij zich in moest houden.

Maryland Hall Of Fame

Maryland Hall Of Fame

Chris Biondo zegt over de band: ‘Vier jongens zitten in een auto. Plotseling zien ze een eenzaam meisje langs de kant van de weg lopen. De jongens roepen haar: “Stap maar in en we brengen je waarheen je maar wilt.” De Eva Cassidy Band was een transportmiddel voor Eva waarmee ze haar bestemming kon bereiken. Zonder de band was ze haar hele leven een lifter gebleven. Hoe goed ze ook was, de onzekerheid bleef haar parten spelen. Ze wist dat ze kon zingen, maar bleef vragen om echo op de microfoon. Ze communiceerde de boodschap van haar liedjes zo goed dat de luisteraars diep geëmotioneerd reageerden. Ze had geen trucjes of speciale verlichting nodig om haar doel te bereiken: Eva kon een zaal veranderen met haar stem alleen.

10 December

10 December

Die stem zal worden gemist in de Maryland Hall Of Fame op 10 december. De kaarten zijn al uitverkocht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *