Eva’s ouders

De ouders van Eva, veelvuldig geportretteerd in allerlei Britse kranten, zijn minder makkelijk te vinden dan Chris Biondo.

Wel is er een website over de kunst van Eva, die gerund wordt door haar zus Margret en haar halfzus Anette. Via dit Evacassidy.com is het mogelijk reproducties te bestellen van schilderijen, tekeningen en kralenkettingen die Eva tijdens haar leven maakte. In een mail leg ik uit dat ik onderzoek doe naar leven en werk van Eva Cassidy en dat ik graag in contact zou komen met mensen die Eva hebben gekend. Ik houd het algemeen, ze moeten niet denken dat ik slechts ben geïnteresseerd in de ouders. De mail treft doel, want ik krijg een reactie van Hugh Cassidy, Eva’s vader in eigen persoon. Hij verwijst in algemene bewoordingen naar het Songbird boek waar volgens hem ‘alles in staat’. Verheugd met dit sneller dan verwachte antwoord, leg ik mijn bedoelingen uit. Songbird is nooit vertaald in het Nederlands en ik zou graag een boek willen schrijven waar ik verbanden leg tussen Eva’s muziek, haar kunst en haar leven. Ik geef aan geïnteresseerd te zijn in de invloeden die Eva heeft ondergaan en die ze had op anderen. Hugh heeft Eva beïnvloed op het gebied van muziek, terwijl Barbara haar kinderen meenam naar The National Gallery, dus ik zou graag beide willen interviewen. Hugh reageert de volgende dag, dat hij bellen niet zo handig vindt ‘vanwege het tijdsverschil’ maar dat mailen prima is. Geen probleem, dit geeft me de kans iedere vraag rustig te overwegen en over gegeven antwoorden na  te kunnen denken.  Zo ontstaat er een aardige mailwisseling waarbij de vragen en antwoorden heen en weer vliegen. Hugh beantwoordt tientallen mails aanvankelijk op een tamelijk openhartige manier, Barbara, die geboren is in Duitsland en daar de oorlog meemaakte, schrijft lange brieven over die duistere periode. Maar het verhaal stokt, zodra de onderwerpen te gevoelig worden en de vragen te lastig. 

Eén reactie op “Eva’s ouders”

  1. Ry Ruby Strik schreef:

    HAVE A SONG SAME WITH EVA CASSIDY MAKE.LIKE TO HEAR YOU. roystrik48@hotmail.com I HOPE THAT HER PARENTS THE SONG WIL HEAR. THE SONG IS OH DANNY BOY

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *