Mick Fleetwood en Eva Cassidy stonden samen op het podium

Mick Fleetwood vertelde Eva dat hij graag zou meespelen op haar eerste Blue Note album. In 1994 opende Mick Fleetwood, oprichter en drummer van Fleetwood Mac, een nachtclub in een onopvallend kantoorgebouw in Alexandria. Hij noemde het Fleetwood’s. Diverse lokale bands traden hier in de loop van de jaren op en als Mick de geest kreeg en de muziek van de betreffende groep leuk vond, kroop hij zelf achter het slagwerk om een paar nummers mee te jammen. Mick was onder de indruk van de Eva Cassidy Band: de Amerikaanse folkrock, gestempeld door Europese invloeden, was precies waar hij van hield. Hij vergezelde hen verschillende malen en op die manier kreeg Eva de kans samen te spelen met de door haar bewonderde held.

Mick Fleetwood met Eva's Songbird album

Mick Fleetwood met Eva’s Songbird album

Mick reageerde verbaasd toen hij hoorde dat de band nog geen platencontract had. Hij beloofde te helpen en bood aan mee te werken aan een toekomstig album. Hij adviseerde Eva eveneens haar focus te richten op één bepaalde stijl: ze zou moeten kiezen tussen jazz, blues en folk. Maar Eva verloochende zichzelf niet en antwoordde Mick Fleetwood: ‘Als de platenmaatschappij mij niet de liedjes laat zingen die belangrijk voor me zijn, dan wil ik niet met ze werken.’

Set List Fleetwood's

Set List Fleetwood’s

Twee jaar later trad Eva’s band opnieuw op bij Fleetwood’s in Alexandria. De week daarvoor had ze de eveneens uit Maryland afkomstige zangeres Mary Ann Redmond ontmoet en ze hadden afgesproken samen iets te doen. Bruce Lundvall van Blue Note Records was aanwezig die avond. Mick Fleetwood vergezelde de band op het podium en na de show vertelde hij Lundvall dat hij graag zou meespelen op Eva’s eerste Blue Note album. De president van het beroemde jazzlabel reageerde met voorzichtig optimisme. Het zou er niet meer van komen. Rond deze tijd vertrouwde Eva haar moeder toe dat het niet erg zou zijn als ze zou sterven, omdat ze altijd in staat was geweest mooie dingen te maken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *