Hattie Briggs en Dan Cassidy naar Nederland

In de laatste week van oktober komen Hattie Briggs (gitaar, piano en zang) en Dan Cassidy (viool) naar Nederland. Ondanks haar jeugdige leeftijd staat de Britse zangeres Hattie Briggs tot aan haar nek in de oude folk-traditie. Onlangs verscheen haar cd Red & Gold, een titel die verwijst naar de vallende bladeren (Autumn Leaves) die dit jaargetijde kenmerken. Het album bereikte de eerste plaats in de digitale folk chart. Critici zijn enthousiast over Briggs: ‘Als je van goed geschreven en prachtig gezongen liedjes houdt, die smaakvol worden begeleid dan is dit jouw album; de melancholieke stem van Briggs gecombineerd met een gevoelig bespeelde cello bezorgt je gegarandeerd kippenvel,’ schreven Britse muziekjournalisten.

Hattie Briggs

Hattie Briggs

Hattie Briggs noemt Eva Cassidy als haar inspiratiebron. De invloed van de getalenteerde Amerikaanse zangeres, die wereldberoemd werd na haar vroege dood in 1996, is goed te horen. Dan Cassidy werkte mee aan verschillende opnames van zijn zus Eva Cassidy. Op Red & Gold speelt Dan niet alleen vioolpartijen; hij produceerde het album samen met Peter Waterman (bekend van Joss Stone).

Dan Cassidy

Dan Cassidy

De laatste woorden die Eva Cassidy richtte tot haar broer waren: ‘Jij bent zo’n goede muzikant; jij kunt met iedereen spelen!’ Wat een voorrecht dat Dan Cassidy dit met Hattie Briggs gaat doen in Zoetermeer bij Open Ichtus op 23 oktober. Eva Cassidy biograaf Johan Bakker leidt deze bijzondere Britse folk-avond in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.