De schoonheid van Eva Cassidy’s stem leeft voort in een prachtig racepaard

De populairste Eva Cassidy cd is genoemd naar het titelstuk Songbird dat oorspronkelijk gezongen werd door Fleetwood Mac. Eva Cassidy zong het lied langzaam en met zo veel passie en melodieuze schoonheid dat Mick Fleetwood haar stem omschreef als ‘zo puur als sneeuw’.

Eva Cassidy Songbird

Eva Cassidy Songbird

Songbird is een pakkende ballad met een hoogstaande zangpartij die te vergelijken is met het verschijnen van de eerste zonnestralen aan de ochtendhemel. ‘Er schuilt een onmiskenbaar emotioneel aspect in het beluisteren van een kunstenaar die stierf voor ze was ontdekt maar die een lied zingt over hoop en een mystieke wereld die verder reikt dan ons alledaagse bestaan,’ schreef een recensent in Britse krant The Guardian.

Songbird

Songbird

De naam van de titelsong van Eva Cassidy’s album werd de inspiratie voor een van de meest getalenteerde veulens in de Verenigde Staten sinds jaren. Songbird inspireerde Rick Porter (Fox Hill Farm) tot het geven van deze naam aan zijn jonge paard als eerbetoon aan de zangeres.

Rick Porter

Rick Porter

Rick Porter, die zelf ook de nodige gezondheidsproblemen heeft gehad de laatste tijd, stuurde zijn paard Songbird naar trainer Jerry Hollendorfer. Het duurde niet lang tot die realiseerde dat hij hier met een wel heel bijzonder exemplaar te maken had. ‘Jerry gaf al meteen hoog van haar op,’ aldus Porter. ‘Na haar eerste overwinning, zei hij dat hij haar wilde laten meedoen in de hoogste klasse. Ik dacht dat hij gek was, totdat hij me uitlegde dat ze het beste tweejarige paard was dat hij ooit had getraind. Toen vond ik het prima. Hij bleek meer dan gelijk te hebben: Songbird werd een superster.’ Songbird is nu al 11 keer achter ongeslagen gebleven. Met een ruime voorsprong liet ze ook zaterdag 24 september 2016 haar rivalen uit de topklasse ver achter zich op de Parx Racebaan te Philadelphia.

Paraphernalia

Paraphernalia

Eva Cassidy was gek op paarden; In 1981 vond ze een tijdelijk baantje als ‘hot walker’ bij een paardenracebaan niet ver buiten haar woonplaats Bowie (MD). Hier moest ze de paarden opvangen na hun training, zodat die een beetje konden afkoelen, waarna ze weer terugkeerden naar hun stal. Eva was klein maar sterk en had tot ieders verbazing geen enkele moeite om de reusachtige dieren in bedwang te houden. Toch kon dit werk ook gevaarlijk zijn: Eva toonde haar vrienden ooit een rij flinke tandafdrukken in haar schouder; ze werd die dag beschermd door haar leren jack.Eva zou het vast een mooi idee hebben gevonden dat zo’n prachtig racepaard genoemd werd naar het lied dat haar beroemd heeft gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *