Nederlandse bewerking van Eva Cassidy songs

Ida de Nijs, die tegenwoordig in België woont, bracht haar jeugd door in Beverwijk en Wijk aan Zee. De zangeres ging naar de school voor kunstzinnige vorming in Amsterdam. Daar kwam ze in aanraking met muziek, cabaret en andere artistieke uitingen. Ze nam af en toe wat op in een kleine studio bij Ruud Klokgieter, de gitarist van ZEN (Hair 1969). Ze vormde duo’s met Jan ten Hoopen en Ton Souren. Een echte zangcarrière kwam er echter niet van. Inmiddels heeft Ida de Nijs twee albums gemaakt. Voor de laatste, Zandloper, bewerkte ze twee nummers die bekend werden in de uitvoering van haar idool Eva Cassidy.

Claire Hamill

Claire Hamill

‘You Take My Breath Away’ (geschreven door Claire Hamill) veranderde ze in ‘Ademloos’ en ‘Walking After Midnight’ (van Patsy Cline) werd ‘De Schaduw Van Jou’.

Patsy Cline

Patsy Cline

Ademloos: https://open.spotify.com/track/3Fo5tr192lu1ZUIdiF14Vh

De Schaduw Van Jou: https://open.spotify.com/album/4rH75QCT4I65hQm0qJyysD

 

Leave a comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.