In memoriam Cary Klein (1954-2018)

In de zomer van 2012 ontvingen we een direct Twitter-bericht van Cary Klein uit Florida. Hij had ontdekt dat we mede-fans waren van Eva Cassidy en hij vroeg of we interesse hadden in het samen met hem opzetten van een Eva Cassidy tribute-account als een podium voor gesprekken over haar muziek en haar beeldende kunst. Dit was het begin van het @EvaFanClub Twitteraccount. Op 24 januari 2019 zou Cary 65 jaar zijn geworden, maar zijn familie postte dit bericht op zijn Facebookpagina:

‘Cary Edward Klein stierf op 6 december in Perrysburg, Ohio, op 64-jarige leeftijd. Hij laat zijn liefhebbende vrouw en beste vriendin Michele (Bensman) Klein achter, Arielle, neef Michael, vrienden, vele andere familieleden en twee met wachtwoorden vergrendelde TV-kanalen.  Ook de kat Gypsy en de twee honden Courage en Abby missen hem. Cary had meer dan 4000 Twittervolgers aan wie hij zijn teleurstelling over de politieke gang van zaken in zijn land op poëtische wijze kwijt kon. Cary was een hartstochtelijk liefhebber van sciencefiction en je zag hem vaak naar herhalingen kijken Star Trek en Star Wars. Cary was bovendien medeauteur van het weinig gelezen, maar vaak geciteerde Reform Torah. Wie hem kende, wist dat Cary altijd het laatste woord wilde hebben…’

Cary Klein

Cary Klein

Cary is bijna 30 jaar jurist geweest in West Palm Beach, waar hij zich specialiseerde in gerechtelijke onderzoeken op het gebied van strafrecht, letselschade en arbeidszaken. Cary stond op de bres voor benadeelden en werknemers en hij was een fervent pleitbezorger voor de rechten van de kwetsbaren in de samenleving. Cary zette zich in voor alles wat goed is en juist. Cary studeerde af aan de Staatsuniversiteit van New York in Albany en vervolgens aan de Florida State University School of Law. Nadat hij had gewerkt bij het Public Defender’s Office in Palm Beach County, sloot hij zich aan bij zijn broer Stuart en richtten zij het advocatenkantoor ‘Klein & Klein’ op in West Palm Beach, Florida.

Cary’s laatste Facebook-post was een clip van Eva Cassidy en het London Symphony Orchestra in een prachtige uitvoering van ‘Autumn Leaves’:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *