8 juni: concert Ida de Nijs in België

Ida de Nijs, die tegenwoordig in België woont, bracht haar jeugd door in Beverwijk en Wijk aan Zee. De zangeres ging naar de school voor kunstzinnige vorming in Amsterdam. Daar kwam ze in aanraking met muziek, cabaret en andere artistieke uitingen. Ze nam af en toe wat op in een kleine studio bij Ruud Klokgieter, de gitarist van ZEN (Hair 1969). Ze vormde duo’s met Jan ten Hoopen en Ton Souren. Een echte zangcarrière kwam er echter niet van. Inmiddels heeft Ida de Nijs twee albums gemaakt. Voor de laatste, Zandloper, bewerkte ze twee nummers die bekend werden in de uitvoering van haar idool Eva Cassidy.

Ida de Nijs

Ida de Nijs

‘You Take My Breath Away’ (geschreven door Claire Hamill) veranderde ze in ‘Ademloos’ en ‘Walking After Midnight’ (van Patsy Cline) werd ‘De Schaduw Van Jou’.

Ademloos: https://open.spotify.com/track/3Fo5tr192lu1ZUIdiF14Vh

De Schaduw Van Jou: https://open.spotify.com/album/4rH75QCT4I65hQm0qJyysD

Poster

Poster

June 8, 2019 at 8:30 PM

Cultuurcentrum Zwaneberg

Cultuurplein 1, 2220 Heist-op-den-Berg

Tickets www.zwaneberg.be

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *