Op Eva Cassidy’s 58ste verjaardag, kijkt Chris Biondo terug op haar leven.

Chris Biondo was Eva Cassidy’s bassist, producer, muzikale mentor en vriend. Chris ontmoette Eva in 1987 toen ze enkele nummers opnam in zijn studio in Rockville DC. Het was nauwelijks mogelijk om twee mensen te vinden die meer van elkaar verschilden. Chris was uitgesproken, extrovert, snel en daadkrachtig, terwijl Eva teruggetrokken, introvert en voorzichtig was. Maar ze hadden ook veel gemeen: liefde voor muziek, een bijzonder gevoel voor humor en waardering voor het leven. Eva voelde zich veilig in zijn aanwezigheid en hij verloor zijn defensieve houding als zij in de studio was. Zijn respect voor Eva’s muzikale capaciteiten groeide. Chris kwam op het idee om een band te vormen die de naam de Eva Cassidy band zou dragen.

Eva Cassidy & Chris Biondo

Eva Cassidy & Chris Biondo

Terugkijkend op Eva’s muzikale leven zegt Chris:

“Ik denk niet dat Eva ooit had gedacht om handtekeningen uit te delen, een eigen kleedkamer te hebben of te gast te zijn in de David Letterman show. Dat waren dingen die ze helemaal niet leuk vond. Als Eva zingt, hoor je geen aanstellerige ‘ik wil indruk op je maken’-benadering. De meeste mensen voelen dat op een kilometer afstand. Ze klinkt eerlijk en puur, daarom werd ze uiteindelijk door zoveel mensen begrepen. Eva kende de songs en ze wist hoe ze die moest spelen, ze voelde de muziek. Dat is niet iets wat je kunt leren. Ik denk dat Eva zelf niet eens precies begreep hoe het werkte.

No Boundaries

Eva Cassidy

Ze zag haar eigen potentie niet. Ze wist wel dat ze behoorlijk goed was. Maar ze vond het overdreven als mensen zeiden dat ze een uniek talent had. Als ze was blijven leven, zou ze nog beter zijn geworden, omdat ze bleef groeien. Ze zou meer vaardigheden hebben ontdekt om nog betere dingen te kunnen doen. Ze zou met meer mensen hebben kunnen werken. Het beste wat we voor Eva kunnen doen, is te zorgen dat ze op de best mogelijke manier wordt herinnerd.”

‘Take Me to The River’ Blues Alley, 3 januari, 1996:

https://www.youtube.com/watch?v=bQJxRRv3R_c

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *