‘Who Knows Where The Time Goes?’

In de laatste aflevering van de populaire Netflix-serie Firefly Lane is ‘Who Knows Where The Time Goes?’ te horen in de uitvoering van Eva Cassidy. De romantische dramaserie is een groot succes en de rollen worden gespeeld door enkele bekende acteurs.

Sarah Chalke & Katherine Heigl

Sarah Chalke & Katherine Heigl

Het verhaal: Veertigers Tully Hart en Kate Mularkey zijn al van jongs af aan hartsvriendinnen. Samen hebben ze lief en leed gedeeld, maar ze hebben ook verschillende wegen bewandeld. Tully droomde van jongs af aan om journalist te worden en krijgt later een baan als bekende talk show host. Ze lijkt alles te hebben, maar voelt zich eenzamer dan ooit. Kate begint als schrijfster, ontmoet een man en krijgt een kind. Ze wordt een hardwerkende assistent en een vermoeide moeder in een ongelukkig huwelijk. Ondanks hun verschillende levensstijlen, blijven de twee onafscheidelijk.

Firefly Lane is opgebouwd uit flashbacks uit het leven van Tully en Kate. In de jaren zeventig ontmoeten de twee elkaar en worden ze vriendinnen. In de jaren tachtig zie je hoe beide tieners ambitieus zijn en ze vervolgens verschillende keuzes maken. Ten slotte zie je hoe hun levens zijn gelopen.

Firef

Firefly Lane

In de serie doen enkele bekende acteurs mee. Tully wordt gespeeld door Katherine Heigl, bekend van de serie Grey’s Anatomy. Hierna heeft zij in vele romantische comedies gespeeld. Kate wordt gespeeld door Sarah Chalke ook bekend van Scrubs en How I Met Your Mother. Daarnaast speelt Ben Lawson in de serie die meedeed aan No Strings Attached en Designated Survivor. Hij speelt Johnny Ryan, de man van Kate en baas van Tully. De serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Kristin Hannah. Seizoen 1 is te zien op Netflix en bestaat uit 10 afleveringen. Elke aflevering duurt ongeveer 50 minuten.

Sandy Denny

Sandy Denny

‘Who Knows Where The Time Goes?’ is een lied van Sandy Denny. Denny nam het oorspronkelijk op als demo in 1967, met zang en gitaar. Later dat jaar sloot ze zich aan bij de folkband The Strawbs, en nam ze het nummer opnieuw op voor het album All Our Own Work (dat pas in 1973 werd uitgebracht). In 1968 werd Sandy Denny zangeres van de folkrock band Fairport Convention. ‘Who Knows Where The Time Goes?’ stond op het tweede album van de band Unhalfbricking uit 1969. Deze versie was in rockstijl. Het nummer werd de signature song voor zowel Denny als Fairport Convention. Het is een langzame bespiegeling in drie coupletten over bepaalde gebeurtenissen: ‘Across the evening sky all the birds are leaving.’ Denny vervolgt dat sommige dingen tijdloos zijn: ‘Before the winter’s fire, I will still be dreamin, I have no thought of time.’ In de laatste regel van het korte refrein vraagt ze retorisch: ‘Who knows where the time goes?’

Na het succes met Fairport Convention stapte Sandy Denny over naar andere groepen en deed ze soloprojecten. Ondanks haar talent (ze is de enige zangeres die als niet-bandlid meezong op een Led Zeppelin album) schrok ze terug voor het succes en leed ze aan plankenkoorts en een algeheel gebrek aan zelfvertrouwen. Na een periode van middelengebruik en excentriek gedrag, stierf Denny in 1978 op 31-jarige leeftijd aan een hersenbloeding na een val van een trap. Sandy Denny was als zangeres een voorbeeld voor Eva Cassidy.

Eva Cassidy

Eva Cassidy

Eva Cassidy nam ‘Who Knows Where The Time Goes?’ op in de winter van 1995 in de Maryland Inn, op dezelfde avond als ‘Time after Time’ en ‘Woodstock’ die beide verschenen op Time After Time uit 2000. Die avond speelde violist Bruno Nasta voor het eerst mee met de Eva Cassidy Band. Jaren later ontdekte Chris Biondo een Sandy Denny-tape onder de zitting van zijn auto. Hij herkende Eva’s handschrift in de naam ‘Sandy Denny’ en ‘Who Knows Where The Time Goes’ was een van de nummers. Eva’s versie van dit nummer kwam terecht op het album Imagine (2002), een akoestische versie is te horen op Simply Eva (2011).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *