Eva Cassidy’s 59ste verjaardag

‘I was made in Germany,’ zei Eva Cassidy wel eens tegen haar vrienden. Op 2 februari 1963 werd ze geboren in het Washington Hospital Centre in Washington DC. Eva is genoemd naar haar overgrootmoeder Eva McGrew, die zong en gitaar speelde in de kerk. Eva Cassidy groeide op in het zuidoostelijke gedeelte van Washington DC, waar de Cassidy’s woonden op de derde etage van een appartement aan de Eerste Straat. Als klein meisje had Eva al blond haar en helderblauwe ogen. Buurtbewoners noemden haar ‘Miss Sunshine’.

Young Eva

De jonge Eva

Eva Cassidy’s stem geeft nog altijd hoop en troost. Haar muziek geeft luisteraars de kracht om zich te verzoenen met hun sterfelijkheid, al is het maar voor even. Eva Cassidy (2 February 1963 – 2 November 1996)

‘Time After Time’: https://www.youtube.com/watch?v=KWvPOJOYqGA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.