Eva Cassidy Fanclub

Eva Cassidy die met haar postume album Songbird miljoenen harten raakte, heeft haar eigen roem niet meegemaakt. De Amerikaanse zangeres stierf in 1996 veelzijdig, maar onbekend op de jonge leeftijd van 33 jaar aan de gevolgen van huidkanker.

Eva Cassidy was een authentiek kunstenaar voor wie alleen het allerbeste goed genoeg was. Ze keerde zich af van de oppervlakkige wereld van de showbusiness waar glitter, geld en uiterlijk vertoon de norm zijn. Bekende songs vertolkte ze echter muzikaal zo kernachtig en tekstueel zo oprecht dat ze een nieuwe betekenis kregen.

Eva Cassidy Fan Club Evening

Eva Cassidy Fan Club Evening

De waardering voor Eva Cassidy kreeg, op wat haar 52ste verjaardag zou zijn geweest, gestalte in de oprichting van de eerste Eva Cassidy fanclub ter wereld. Dit bijzondere moment werd onderstreept door een aan deze zangeres gewijde avond in Hilversum op 2 februari 2015 onder voorzitterschap van Eva Cassidy-fan van het eerste uur Anton van Dijken.

Jerney Kate

Jerney Kate

Deze website is bedoeld als eerbetoon van de Eva Cassidy Fanclub aan de meest veelzijdige, authentiek en begenadigde zangeres die de wereld heeft gekend.