Over de fanclub

Eva Cassidy die met haar postume album Songbird miljoenen harten raakte, heeft haar eigen roem niet meegemaakt. De Amerikaanse zangeres stierf in 1996 veelzijdig, maar onbekend op de jonge leeftijd van 33 jaar aan de gevolgen van huidkanker. Eva Cassidy was een authentiek kunstenaar voor wie alleen het allerbeste goed genoeg was.

De waardering voor Eva Cassidy kreeg, op wat haar 52ste verjaardag zou zijn geweest, gestalte in de oprichting van de eerste Eva Cassidy fanclub ter wereld.

Lees meer

Biografie Eva Cassidy

Eva Marie Cassidy (Washington D.C., 2 februari 1963 – Bowie, Maryland, 2 november 1996) was een Amerikaanse zangeres die een aantal bekende nummers in eigen stijl coverde. Tijdens haar leven was ze niet zo bekend, maar nadat haar vroege dood aan de gevolgen van uitgezaaide huidkanker kwam postuum een muzikaal miljoenensucces.

Twee jaar na haar dood kwam een tape met Cassidy’s versie van ‘Over the Rainbow’ terecht bij het Britse radiostation BBC Radio 2. Het nummer was gefilmd door een amateur tijdens het optreden in de Blues Alleys op 3 januari 1996. Het dubbelalbum Nightbird (cd/dvd) is tijdens dit concert vastgelegd.

Lees meer

Nieuws

We gedenken Eva Cassidy (2 februari 1963 – 2 november 1996). Ze stierf 22 jaar geleden. ‘Songbirds keep singing’

Eva
Bekijk alle nieuwsitems

Eva Cassidy’s postume roem is meer dan verdiend

Eva

Eva Cassidy (1963 – 1996) was een verlegen muzikant, wier onmetelijke talent wereldwijde erkenning kreeg nadat haar leven op 33-jarige leeftijd tragisch was geëindigd. Eva werd geboren op 2 februari 1963 in Maryland. Haar passie voor muziek was al op jonge leeftijd zichtbaar. Haar vader Hugh, leerde haar gitaar te …

Lees meer

San Francisco Bay Blues (Live At Pearl’s), 25 jaar geleden

Eva Cassidy

Eva Cassidy verhuisde in 1994 naar Annapolis, een sfeervol stadje aan the Chesapeake Bay. Haar nieuwe woonplaats was de perfecte locatie voor kleine solo-optredens. De oude stad had veel bars en restaurants die waren geïnteresseerd in toegankelijke en akoestische live muziek. Eva had graag, net als haar broer, in Europa …

Lees meer

‘Eva Cassidy is een van de beste Paul Simon vertolkers’

Eva Cassidy

‘Eva Cassidy is een van de beste Paul Simon vertolkers,’ zegt de toonaangevende Amerikaanse muziekrecensent Geoffrey Himes na het beluisteren van haar live-album Nightbird. Aan het eind van 1995 had Eva Cassidy haar eerste soloalbum nog niet voltooid. Chris Biondo overtuigde haar daarom van de noodzaak van het maken van …

Lees meer

Discografie

The Orther Side 1992Live at Blues Alley 1996
Eva by Heart 1997Songbird 1998
Time after time 2000No Boundaries 2000
Imagine 2002American Tune 2003
Wonderful World 2004Somewhere 2008
Simply Eva 2011The best of Eva 2012
Nightbird 2015