Over de fanclub

Eva Cassidy die met haar postume album Songbird miljoenen harten raakte, heeft haar eigen roem niet meegemaakt. De Amerikaanse zangeres stierf in 1996 veelzijdig, maar onbekend op de jonge leeftijd van 33 jaar aan de gevolgen van huidkanker. Eva Cassidy was een authentiek kunstenaar voor wie alleen het allerbeste goed genoeg was.

De waardering voor Eva Cassidy kreeg, op wat haar 52ste verjaardag zou zijn geweest, gestalte in de oprichting van de eerste Eva Cassidy fanclub ter wereld.

Lees meer

Biografie Eva Cassidy

Eva Marie Cassidy (Washington D.C., 2 februari 1963 – Bowie, Maryland, 2 november 1996) was een Amerikaanse zangeres die een aantal bekende nummers in eigen stijl coverde. Tijdens haar leven was ze niet zo bekend, maar nadat haar vroege dood aan de gevolgen van uitgezaaide huidkanker kwam postuum een muzikaal miljoenensucces.

Twee jaar na haar dood kwam een tape met Cassidy’s versie van ‘Over the Rainbow’ terecht bij het Britse radiostation BBC Radio 2. Het nummer was gefilmd door een amateur tijdens het optreden in de Blues Alleys op 3 januari 1996. Het dubbelalbum Nightbird (cd/dvd) is tijdens dit concert vastgelegd.

Lees meer

Nieuws

We gedenken Eva Cassidy (2 februari 1963 – 2 november 1996). Ze stierf 25 jaar geleden. ‘Songbirds keep singing’

Eva
Bekijk alle nieuwsitems

Eva Cassidy en The London Symphony Orchestra

I Can Only Be Me

Op 3 februari 2023 (een dag na wat de 60e verjaardag van Eva Cassidy zou zijn geweest) verschijnt het album I Can Only Be Me. De Amerikaanse zangeres wordt hierop postuum begeleid door het London Symphony Orchestra. De orkestrale arrangementen zijn gecomponeerd door Christopher Willis (Veep, Death of Stalin) en …

Lees meer

Eva Cassidy overleed 26 jaar geleden

Eva Live

Op 2 november herdenken we Eva Cassidy (2 februari 1963 – 2 november 1996) die 26 jaar geleden overleed aan de gevolgen van huidkanker. Net als in haar beeldende kunst wist Eva in haar uitvoeringen van de liedjes die ze zong door te dringen tot de essentie. Dankzij haar gitaarspel …

Lees meer

Puur liefdewerk

Fish painting

Na een lange dag is Katrina in slaap gevallen bij Chris Biondo thuis. Katrina in Maryland, Deel 4 Ik open mijn ogen in een kleine slaapkamer. Mijn opengeslagen koffer staat naast het smalle bed. Ik ben ontwaakt in een andere wereld. Als ik de gang in loop om de badkamer …

Lees meer

Discografie

The Orther Side 1992Live at Blues Alley 1996
Eva by Heart 1997Songbird 1998
Time after time 2000No Boundaries 2000
Imagine 2002American Tune 2003
Wonderful World 2004Somewhere 2008
Simply Eva 2011The best of Eva 2012
Nightbird 2015