Over de fanclub

Eva Cassidy die met haar postume album Songbird miljoenen harten raakte, heeft haar eigen roem niet meegemaakt. De Amerikaanse zangeres stierf in 1996 veelzijdig, maar onbekend op de jonge leeftijd van 33 jaar aan de gevolgen van huidkanker. Eva Cassidy was een authentiek kunstenaar voor wie alleen het allerbeste goed genoeg was.

De waardering voor Eva Cassidy kreeg, op wat haar 52ste verjaardag zou zijn geweest, gestalte in de oprichting van de eerste Eva Cassidy fanclub ter wereld.

Lees meer

Biografie Eva Cassidy

Eva Marie Cassidy (Washington D.C., 2 februari 1963 – Bowie, Maryland, 2 november 1996) was een Amerikaanse zangeres die een aantal bekende nummers in eigen stijl coverde. Tijdens haar leven was ze niet zo bekend, maar nadat haar vroege dood aan de gevolgen van uitgezaaide huidkanker kwam postuum een muzikaal miljoenensucces.

Twee jaar na haar dood kwam een tape met Cassidy’s versie van ‘Over the Rainbow’ terecht bij het Britse radiostation BBC Radio 2. Het nummer was gefilmd door een amateur tijdens het optreden in de Blues Alleys op 3 januari 1996. Het dubbelalbum Nightbird (cd/dvd) is tijdens dit concert vastgelegd.

Lees meer

Nieuws

We gedenken Eva Cassidy (2 februari 1963 – 2 november 1996). Ze stierf 21 jaar geleden. ‘Songbirds keep singing’

Eva
Bekijk alle nieuwsitems

Eva Cassidy gesampled

Eva Cassidy & Chris Biondo

Muziek opnemen met Eva Cassidy was een feest: ze kon harmoniseren, synchroniseren, ze pakte de juiste toon en ze had een goed muzikaal geheugen. Ze begreep precies wat muzikanten wilden en ze paste in iedere rol. Experience Unlimited (of E.U.) was een GoGo band uit Washington D.C. dat een gospelkoor …

Lees meer

Eva Cassidy en het London Symphony Orchestra

The London Symphony Orchestra

De muziek van Eva Cassidy krijgt een unieke bewerking, dankzij een uitvoering van Autumn Leaves waarin de zangeres begeleid wordt door het London Symphony Orchestra. Deze bijzondere muzikale samenwerking is tot stand gekomen door Eva Cassidy’s live uitvoering uit 1996, zoals die werd opgenomen in de Blues Alley Jazz Club …

Lees meer

Katie Melua: Eva Cassidy inspireert me enorm!

Exclusieve Interview Katie Melua

Op het dubbelalbum Ultimate Collection blikt Katie Melua terug op haar muzikale carrière van de afgelopen vijftien jaar. Drie nummers op dat album verwijzen naar Eva Cassidy. Deze week begon Melua aan een tournee met haar eigen band en met the Gori Women’s Choir uit haar geboorteland Georgië. De Eva …

Lees meer

Discografie

The Orther Side 1992Live at Blues Alley 1996
Eva by Heart 1997Songbird 1998
Time after time 2000No Boundaries 2000
Imagine 2002American Tune 2003
Wonderful World 2004Somewhere 2008
Simply Eva 2011The best of Eva 2012
Nightbird 2015