Over de fanclub

Eva Cassidy die met haar postume album Songbird miljoenen harten raakte, heeft haar eigen roem niet meegemaakt. De Amerikaanse zangeres stierf in 1996 veelzijdig, maar onbekend op de jonge leeftijd van 33 jaar aan de gevolgen van huidkanker. Eva Cassidy was een authentiek kunstenaar voor wie alleen het allerbeste goed genoeg was.

De waardering voor Eva Cassidy kreeg, op wat haar 52ste verjaardag zou zijn geweest, gestalte in de oprichting van de eerste Eva Cassidy fanclub ter wereld.

Lees meer

Biografie Eva Cassidy

Eva Marie Cassidy (Washington D.C., 2 februari 1963 – Bowie, Maryland, 2 november 1996) was een Amerikaanse zangeres die een aantal bekende nummers in eigen stijl coverde. Tijdens haar leven was ze niet zo bekend, maar nadat haar vroege dood aan de gevolgen van uitgezaaide huidkanker kwam postuum een muzikaal miljoenensucces.

Twee jaar na haar dood kwam een tape met Cassidy’s versie van ‘Over the Rainbow’ terecht bij het Britse radiostation BBC Radio 2. Het nummer was gefilmd door een amateur tijdens het optreden in de Blues Alleys op 3 januari 1996. Het dubbelalbum Nightbird (cd/dvd) is tijdens dit concert vastgelegd.

Lees meer

Nieuws

We gedenken Eva Cassidy (2 februari 1963 – 2 november 1996). Ze stierf 23 jaar geleden. ‘Songbirds keep singing’

Eva
Bekijk alle nieuwsitems

‘Vergankelijkheid en puurheid van Eva Cassidy’ (gastblog)

Eva with headphones

Eva Cassidy wordt door sommige mensen gezien als een heilige. Maar als je haar levensverhaal leest en haar intieme en bijzondere nummers beluistert, is dat ook wel te begrijpen. Ik raakte jaren terug gegrepen door deze kwetsbare zangeres, die bovendien op dezelfde dag jarig was als ik. Onlangs schafte ik …

Lees meer

Eva Cassidy Live in The Bayou (1986)

Eva Cassidy

Dit is het verhaal achter de zeldzame videoclip waarin Eva Cassidy ‘The Rose’ zingt. David Lourim, een muzikant uit Maryland, bracht zijn dagen in de jaren tachtig door met het componeren en opnemen van muziek. Hij werkte tamelijk professioneel met een heuse 24-sporen recorder. Zijn project noemde hij Method Actor. …

Lees meer

Eva Cassidy’s 57ste verjaardag

Eva Cassidy

Eva Marie Cassidy werd geboren op 2 februari 1963 in het Washington Hospital Centre. Ze werd vernoemd naar de grootmoeder van haar vader Hugh, Eva McGrew. De eerste jaren bracht het jonge gezin door in het zuidoostelijke gedeelte van Washington D.C. waar ze woonden op de derde etage van een …

Lees meer

Discografie

The Orther Side 1992Live at Blues Alley 1996
Eva by Heart 1997Songbird 1998
Time after time 2000No Boundaries 2000
Imagine 2002American Tune 2003
Wonderful World 2004Somewhere 2008
Simply Eva 2011The best of Eva 2012
Nightbird 2015