Over de fanclub

Eva Cassidy die met haar postume album Songbird miljoenen harten raakte, heeft haar eigen roem niet meegemaakt. De Amerikaanse zangeres stierf in 1996 veelzijdig, maar onbekend op de jonge leeftijd van 33 jaar aan de gevolgen van huidkanker. Eva Cassidy was een authentiek kunstenaar voor wie alleen het allerbeste goed genoeg was.

De waardering voor Eva Cassidy kreeg, op wat haar 52ste verjaardag zou zijn geweest, gestalte in de oprichting van de eerste Eva Cassidy fanclub ter wereld.

Lees meer

Biografie Eva Cassidy

Eva Marie Cassidy (Washington D.C., 2 februari 1963 – Bowie, Maryland, 2 november 1996) was een Amerikaanse zangeres die een aantal bekende nummers in eigen stijl coverde. Tijdens haar leven was ze niet zo bekend, maar nadat haar vroege dood aan de gevolgen van uitgezaaide huidkanker kwam postuum een muzikaal miljoenensucces.

Twee jaar na haar dood kwam een tape met Cassidy’s versie van ‘Over the Rainbow’ terecht bij het Britse radiostation BBC Radio 2. Het nummer was gefilmd door een amateur tijdens het optreden in de Blues Alleys op 3 januari 1996. Het dubbelalbum Nightbird (cd/dvd) is tijdens dit concert vastgelegd.

Lees meer

Nieuws

We gedenken Eva Cassidy (2 februari 1963 – 2 november 1996). Ze stierf 22 jaar geleden. ‘Songbirds keep singing’

Eva
Bekijk alle nieuwsitems

PYURE TRIBUTE TO COHEN & CASSIDY

Cohen & Cassidy

In deze voorstelling staan het leven en het werk van Leonard Cohen (1934–2016) en Eva Cassidy (1963-1996) centraal. Veel mensen kennen Leonard Cohen, maar wie was Eva Cassidy? Als op iemand het woord ‘puur’ van toepassing is, dan is het wel op de veel te vroeg gestorven Eva Cassidy. Wars …

Lees meer

In memoriam Cary Klein (1954-2018)

Autumn Leaves

In de zomer van 2012 ontvingen we een direct Twitter-bericht van Cary Klein uit Florida. Hij had ontdekt dat we mede-fans waren van Eva Cassidy en hij vroeg of we interesse hadden in het samen met hem opzetten van een Eva Cassidy tribute-account als een podium voor gesprekken over haar …

Lees meer

Eva Cassidy gesampled

Eva Cassidy & Chris Biondo

Muziek opnemen met Eva Cassidy was een feest: ze kon harmoniseren, synchroniseren, ze pakte de juiste toon en ze had een goed muzikaal geheugen. Ze begreep precies wat muzikanten wilden en ze paste in iedere rol. Experience Unlimited (of E.U.) was een GoGo band uit Washington D.C. dat een gospelkoor …

Lees meer

Discografie

The Orther Side 1992Live at Blues Alley 1996
Eva by Heart 1997Songbird 1998
Time after time 2000No Boundaries 2000
Imagine 2002American Tune 2003
Wonderful World 2004Somewhere 2008
Simply Eva 2011The best of Eva 2012
Nightbird 2015