Over de fanclub

Eva Cassidy die met haar postume album Songbird miljoenen harten raakte, heeft haar eigen roem niet meegemaakt. De Amerikaanse zangeres stierf in 1996 veelzijdig, maar onbekend op de jonge leeftijd van 33 jaar aan de gevolgen van huidkanker. Eva Cassidy was een authentiek kunstenaar voor wie alleen het allerbeste goed genoeg was.

De waardering voor Eva Cassidy kreeg, op wat haar 52ste verjaardag zou zijn geweest, gestalte in de oprichting van de eerste Eva Cassidy fanclub ter wereld.

Lees meer

Biografie Eva Cassidy

Eva Marie Cassidy (Washington D.C., 2 februari 1963 – Bowie, Maryland, 2 november 1996) was een Amerikaanse zangeres die een aantal bekende nummers in eigen stijl coverde. Tijdens haar leven was ze niet zo bekend, maar nadat haar vroege dood aan de gevolgen van uitgezaaide huidkanker kwam postuum een muzikaal miljoenensucces.

Twee jaar na haar dood kwam een tape met Cassidy’s versie van ‘Over the Rainbow’ terecht bij het Britse radiostation BBC Radio 2. Het nummer was gefilmd door een amateur tijdens het optreden in de Blues Alleys op 3 januari 1996. Het dubbelalbum Nightbird (cd/dvd) is tijdens dit concert vastgelegd.

Lees meer

Nieuws

We gedenken Eva Cassidy (2 februari 1963 – 2 november 1996). Ze stierf 21 jaar geleden. ‘Songbirds keep singing’

Eva
Bekijk alle nieuwsitems

Simply Eva in Santpoort-Noord

Simply Eva

Op vrijdag 19 oktober staan het leven en het werk van zangeres Eva Cassidy in de voorstelling Simply Eva. Hoe kon het dat deze veelzijdige zangeres tijdens haar leven zo onbekend bleef? En wat maken de stem, de liedkeuze en de interpretaties van Eva Cassidy zo uitzonderlijk? Cassidy-biograaf Johan Bakker, …

Lees meer

Eva Cassidy: The Story op Edinburgh Festival Fringe

Elsa Jean

Het Amphiheater van theSpace @ Symposium Hall krijgt een magisch tintje dankzij de combinatie van de muziek van Eva Cassidy en de stem van Elsa Jean McTaggart. De Schotse zangeres brengt een overtuigend muzikaal eerbetoon aan haar favoriete artiest. Veel Fringe-bezoekers kennen Elsa Jean McTaggart van haar populaire traditionele Schotse …

Lees meer

‘De betoverend mooie stem van Eva Cassidy’ (gast blog)

Eva @ Blues Alley

Eva Marie Cassidy (1963 – 1996) was een bescheiden vrouw uit Bowie, een klein plaatsje in Maryland (US). Ze werkte met haar moeder in een plantenkwekerij. Eva had de stem van een engel en ze zong met grote zuiverheid, passie en power. Ze begeleidde zichzelf op de gitaar en ze …

Lees meer

Discografie

The Orther Side 1992Live at Blues Alley 1996
Eva by Heart 1997Songbird 1998
Time after time 2000No Boundaries 2000
Imagine 2002American Tune 2003
Wonderful World 2004Somewhere 2008
Simply Eva 2011The best of Eva 2012
Nightbird 2015