Over de fanclub

Eva Cassidy die met haar postume album Songbird miljoenen harten raakte, heeft haar eigen roem niet meegemaakt. De Amerikaanse zangeres stierf in 1996 veelzijdig, maar onbekend op de jonge leeftijd van 33 jaar aan de gevolgen van huidkanker. Eva Cassidy was een authentiek kunstenaar voor wie alleen het allerbeste goed genoeg was.

De waardering voor Eva Cassidy kreeg, op wat haar 52ste verjaardag zou zijn geweest, gestalte in de oprichting van de eerste Eva Cassidy fanclub ter wereld.

Lees meer

Biografie Eva Cassidy

Eva Marie Cassidy (Washington D.C., 2 februari 1963 – Bowie, Maryland, 2 november 1996) was een Amerikaanse zangeres die een aantal bekende nummers in eigen stijl coverde. Tijdens haar leven was ze niet zo bekend, maar nadat haar vroege dood aan de gevolgen van uitgezaaide huidkanker kwam postuum een muzikaal miljoenensucces.

Twee jaar na haar dood kwam een tape met Cassidy’s versie van ‘Over the Rainbow’ terecht bij het Britse radiostation BBC Radio 2. Het nummer was gefilmd door een amateur tijdens het optreden in de Blues Alleys op 3 januari 1996. Het dubbelalbum Nightbird (cd/dvd) is tijdens dit concert vastgelegd.

Lees meer

Nieuws

We gedenken Eva Cassidy (2 februari 1963 – 2 november 1996). Ze stierf 25 jaar geleden. ‘Songbirds keep singing’

Eva
Bekijk alle nieuwsitems

Een documentaire over Eva Cassidy

With Eva's parents

De meeste Eva Cassidy fans hadden de hoop al op gegeven dat ze ooit nog een documentaire te zien zouden krijgen over het leven van hun geliefde zangeres. Tientallen filmmakers klopten de afgelopen twee decennia vergeefs bij Eva’s ouders aan. De Engelse documentairemaker Malcolm Willis en zijn Ierse compagnon Alex …

Lees meer

Recensie Behind The Rainbow

Behind the Rainbow

Zo’n drie jaar geleden ontdekte ik de muziek van Eva Cassidy. Een vriend stuurde me het Songbird album in een vinyl-uitgave. Ik was meteen verkocht, Deze dame zingt een versie van ‘Over The Rainbow’ die kan wedijveren met die van Judy Garland. Zoals meestal als ik een nieuwe artiest ontdek, …

Lees meer

Eva Cassidy’s liefde voor Stevie Wonder

Eva & Stevie

Eva stond niet graag in het middelpunt van de belangstelling. Ze had veel meer plezier in het opnemen van liedjes in de studio van Chris Biondo dan dat ze vanaf een podium haar publiek moest toezingen. Het liefst zou ze in het achtergrondkoor zingen van Stevie Wonder. Dat was geen …

Lees meer

Discografie

The Orther Side 1992Live at Blues Alley 1996
Eva by Heart 1997Songbird 1998
Time after time 2000No Boundaries 2000
Imagine 2002American Tune 2003
Wonderful World 2004Somewhere 2008
Simply Eva 2011The best of Eva 2012
Nightbird 2015