Over de fanclub

Eva Cassidy die met haar postume album Songbird miljoenen harten raakte, heeft haar eigen roem niet meegemaakt. De Amerikaanse zangeres stierf in 1996 veelzijdig, maar onbekend op de jonge leeftijd van 33 jaar aan de gevolgen van huidkanker. Eva Cassidy was een authentiek kunstenaar voor wie alleen het allerbeste goed genoeg was.

De waardering voor Eva Cassidy kreeg, op wat haar 52ste verjaardag zou zijn geweest, gestalte in de oprichting van de eerste Eva Cassidy fanclub ter wereld.

Lees meer

Biografie Eva Cassidy

Eva Marie Cassidy (Washington D.C., 2 februari 1963 – Bowie, Maryland, 2 november 1996) was een Amerikaanse zangeres die een aantal bekende nummers in eigen stijl coverde. Tijdens haar leven was ze niet zo bekend, maar nadat haar vroege dood aan de gevolgen van uitgezaaide huidkanker kwam postuum een muzikaal miljoenensucces.

Twee jaar na haar dood kwam een tape met Cassidy’s versie van ‘Over the Rainbow’ terecht bij het Britse radiostation BBC Radio 2. Het nummer was gefilmd door een amateur tijdens het optreden in de Blues Alleys op 3 januari 1996. Het dubbelalbum Nightbird (cd/dvd) is tijdens dit concert vastgelegd.

Lees meer

Nieuws

We gedenken Eva Cassidy (2 februari 1963 – 2 november 1996). Ze stierf 25 jaar geleden. ‘Songbirds keep singing’

Eva
Bekijk alle nieuwsitems

Van de voorzitter

Logo

Op 2 november 1996 overleed zangeres Eva Cassidy, dit jaar precies 25 jaar geleden. Afgelopen week besteedde The Guardian uitgebreid aandacht aan het jubileum en biograaf Johan Bakker was te gast bij de Nieuws BV op NPO Radio 1. Het is nu ongeveer 20 jaar geleden dat ik haar muziek …

Lees meer

Eva Cassidy verliet ons in het najaar, 25 jaar geleden

I Love Eva

Het was een langgekoesterde droom van Eva Cassidy om een studio album te maken onder perfecte omstandigheden. Haar vriend en producer Chris Biondo en zij hadden altijd nauwgezet, maar langzaam gewerkt en Chris kreeg dan ook het angstige voorgevoel dat het te laat was om de plaat nog af te …

Lees meer

Eva Cassidy’s eerste optreden

Eva Cassidy

Annapolis, Maryland, 2 april 1977 Terwijl  eigenaar Jack voor de zekerheid het haardvuur aansteekt en bartender Brian de glazen spoelt, betreden drie muzikanten via een achteringang de Fleet Reserve Club. De sfeervol aan de Chesapeake Bay gelegen sociëteit in het historische plaatsje Annapolis wordt in de avonduren voornamelijk bezocht door …

Lees meer

Discografie

The Orther Side 1992Live at Blues Alley 1996
Eva by Heart 1997Songbird 1998
Time after time 2000No Boundaries 2000
Imagine 2002American Tune 2003
Wonderful World 2004Somewhere 2008
Simply Eva 2011The best of Eva 2012
Nightbird 2015