Over de fanclub

Eva Cassidy die met haar postume album Songbird miljoenen harten raakte, heeft haar eigen roem niet meegemaakt. De Amerikaanse zangeres stierf in 1996 veelzijdig, maar onbekend op de jonge leeftijd van 33 jaar aan de gevolgen van huidkanker. Eva Cassidy was een authentiek kunstenaar voor wie alleen het allerbeste goed genoeg was.

De waardering voor Eva Cassidy kreeg, op wat haar 52ste verjaardag zou zijn geweest, gestalte in de oprichting van de eerste Eva Cassidy fanclub ter wereld.

Lees meer

Biografie Eva Cassidy

Eva Marie Cassidy (Washington D.C., 2 februari 1963 – Bowie, Maryland, 2 november 1996) was een Amerikaanse zangeres die een aantal bekende nummers in eigen stijl coverde. Tijdens haar leven was ze niet zo bekend, maar nadat haar vroege dood aan de gevolgen van uitgezaaide huidkanker kwam postuum een muzikaal miljoenensucces.

Twee jaar na haar dood kwam een tape met Cassidy’s versie van ‘Over the Rainbow’ terecht bij het Britse radiostation BBC Radio 2. Het nummer was gefilmd door een amateur tijdens het optreden in de Blues Alleys op 3 januari 1996. Het dubbelalbum Nightbird (cd/dvd) is tijdens dit concert vastgelegd.

Lees meer

Nieuws

We gedenken Eva Cassidy (2 februari 1963 – 2 november 1996). Ze stierf 22 jaar geleden. ‘Songbirds keep singing’

Eva
Bekijk alle nieuwsitems

8 juni: concert Ida de Nijs in België

Poster

Ida de Nijs, die tegenwoordig in België woont, bracht haar jeugd door in Beverwijk en Wijk aan Zee. De zangeres ging naar de school voor kunstzinnige vorming in Amsterdam. Daar kwam ze in aanraking met muziek, cabaret en andere artistieke uitingen. Ze nam af en toe wat op in een …

Lees meer

Eva Cassidy’s melanoom

Eva singing

In 1993 maakte Eva Cassidy zich zorgen over een bultje op haar neus, waarvan ze meende dat het er vreselijk uitzag. Ze bezocht een dermatoloog die de boosdoener verwijderde en die haar huid aan een nadere inspectie onderwierp. Daarbij ontdekte ze een grote plek op Eva’s rug. Geschrokken adviseerde ze …

Lees meer

PYURE TRIBUTE TO COHEN & CASSIDY

Cohen & Cassidy

In deze voorstelling staan het leven en het werk van Leonard Cohen (1934–2016) en Eva Cassidy (1963-1996) centraal. Veel mensen kennen Leonard Cohen, maar wie was Eva Cassidy? Als op iemand het woord ‘puur’ van toepassing is, dan is het wel op de veel te vroeg gestorven Eva Cassidy. Wars …

Lees meer

Discografie

The Orther Side 1992Live at Blues Alley 1996
Eva by Heart 1997Songbird 1998
Time after time 2000No Boundaries 2000
Imagine 2002American Tune 2003
Wonderful World 2004Somewhere 2008
Simply Eva 2011The best of Eva 2012
Nightbird 2015