Over de fanclub

Eva Cassidy die met haar postume album Songbird miljoenen harten raakte, heeft haar eigen roem niet meegemaakt. De Amerikaanse zangeres stierf in 1996 veelzijdig, maar onbekend op de jonge leeftijd van 33 jaar aan de gevolgen van huidkanker. Eva Cassidy was een authentiek kunstenaar voor wie alleen het allerbeste goed genoeg was.

De waardering voor Eva Cassidy kreeg, op wat haar 52ste verjaardag zou zijn geweest, gestalte in de oprichting van de eerste Eva Cassidy fanclub ter wereld.

Lees meer

Biografie Eva Cassidy

Eva Marie Cassidy (Washington D.C., 2 februari 1963 – Bowie, Maryland, 2 november 1996) was een Amerikaanse zangeres die een aantal bekende nummers in eigen stijl coverde. Tijdens haar leven was ze niet zo bekend, maar nadat haar vroege dood aan de gevolgen van uitgezaaide huidkanker kwam postuum een muzikaal miljoenensucces.

Twee jaar na haar dood kwam een tape met Cassidy’s versie van ‘Over the Rainbow’ terecht bij het Britse radiostation BBC Radio 2. Het nummer was gefilmd door een amateur tijdens het optreden in de Blues Alleys op 3 januari 1996. Het dubbelalbum Nightbird (cd/dvd) is tijdens dit concert vastgelegd.

Lees meer

Nieuws

We gedenken Eva Cassidy (2 februari 1963 – 2 november 1996). Ze stierf 23 jaar geleden. ‘Songbirds keep singing’

Eva
Bekijk alle nieuwsitems

Eva Cassidy’s ‘nieuwe’ kerstlied

Oh Come All Ye Faithfull

Eva Cassidy fans van over de hele wereld reageren verrast en verheugd op de onverwachte verschijning van haar uitvoering van ‘O Come, All Ye Faithful’. Het was echter wel bekend dat Eva dit kerstlied op haar repertoire had staan. In 1981 richtten Eva Cassidy en haar vrienden Ned Judy, Mark …

Lees meer

Eva Cassidy’s muziek markeert belangrijke momenten

Eva

Deze week werd onze fanclub gebeld door een meneer die ons iets moois vertelde. Hij had op de radio voor het eerst van zijn leven de stem van Eva Cassidy gehoord: ‘Ik kende ‘Time After Time’ van Cyndi Lauper en ik had ook de uitvoering van Miles Davis wel eens beluisterd, …

Lees meer

Eva Cassidy (2 februari 1963 – 2 november 1996) stierf 23 jaar geleden

Eva Cassidy

“You left in autumn, the leaves were turning I walked down roads of orange and gold I saw your sweet smile, I heard your laughter You’re still here beside me everyday ‘Cause I know you by heart”

Lees meer

Discografie

The Orther Side 1992Live at Blues Alley 1996
Eva by Heart 1997Songbird 1998
Time after time 2000No Boundaries 2000
Imagine 2002American Tune 2003
Wonderful World 2004Somewhere 2008
Simply Eva 2011The best of Eva 2012
Nightbird 2015