Over de fanclub

Eva Cassidy die met haar postume album Songbird miljoenen harten raakte, heeft haar eigen roem niet meegemaakt. De Amerikaanse zangeres stierf in 1996 veelzijdig, maar onbekend op de jonge leeftijd van 33 jaar aan de gevolgen van huidkanker. Eva Cassidy was een authentiek kunstenaar voor wie alleen het allerbeste goed genoeg was.

De waardering voor Eva Cassidy kreeg, op wat haar 52ste verjaardag zou zijn geweest, gestalte in de oprichting van de eerste Eva Cassidy fanclub ter wereld.

Lees meer

Biografie Eva Cassidy

Eva Marie Cassidy (Washington D.C., 2 februari 1963 – Bowie, Maryland, 2 november 1996) was een Amerikaanse zangeres die een aantal bekende nummers in eigen stijl coverde. Tijdens haar leven was ze niet zo bekend, maar nadat haar vroege dood aan de gevolgen van uitgezaaide huidkanker kwam postuum een muzikaal miljoenensucces.

Twee jaar na haar dood kwam een tape met Cassidy’s versie van ‘Over the Rainbow’ terecht bij het Britse radiostation BBC Radio 2. Het nummer was gefilmd door een amateur tijdens het optreden in de Blues Alleys op 3 januari 1996. Het dubbelalbum Nightbird (cd/dvd) is tijdens dit concert vastgelegd.

Lees meer

Nieuws

We gedenken Eva Cassidy (2 februari 1963 – 2 november 1996). Ze stierf 25 jaar geleden. ‘Songbirds keep singing’

Eva
Bekijk alle nieuwsitems

Eva’s glamourfoto’s

Glamour Picture

Katrina zit in de studio van Chris haar aantekeningen uit te werken. KATRINA IN MARYLAND, DEEL 3 Inmiddels ben ik alle besef van tijd en plaats kwijt. Als ik opzij kijk, zie ik Chris achter een groot computerscherm zitten, waarop te zien is hoe hij bestanden heen en weer sleept. …

Lees meer

‘Als iemand puur en authentiek was, was het Eva Cassidy’

Gold Songbird Record

Terwijl Chris haar in een hoog tempo Washington DC laat zien doet Katrina wanhopige pogingen tot multitasken. KATRINA IN MARYLAND DEEL 2.

Lees meer

‘Eva Cassidy zong zo goed dat ze het verdiende om bekend te worden’

Eva

Precies op tijd stopt de terreinwagen van Chris Biondo voor de uitgang van Washington Dulles Airport. ‘Katrina?’ vraagt hij. Als ik dat bevestig, zegt hij ongeduldig: ‘Stap snel in, ik wil je van alles laten zien.’ Ik kan nog net mijn koffer op de achterbank gooien. In hoog tempo neemt …

Lees meer

Discografie

The Orther Side 1992Live at Blues Alley 1996
Eva by Heart 1997Songbird 1998
Time after time 2000No Boundaries 2000
Imagine 2002American Tune 2003
Wonderful World 2004Somewhere 2008
Simply Eva 2011The best of Eva 2012
Nightbird 2015