Dan Cassidy en James Hickman

James Hickman en Dan Cassidy vormen samen een trans-Atlantisch folk en roots duo. Dan Cassidy (VS) kan zijn viool op honderden verschillende manieren laten zingen, terwijl James Hickman (GB) stuwend gitaarspel combineert met meeslepend gezongen hedendaagse en oude folkmuziek. Samen maakten ze het album Severn Street.

James Hickman werd geboren in Shrewsbury, Shropshire, waar hij  opgroeide te midden van folk en bluegrass muziek. Vader Hickman (een fervent bluegrassmuzikant) kocht de eerste gitaar voor James toen hij dertien was en niet lang daarna trad James regelmatig met zijn vader op bij sessies en in folk clubs.   

Na zijn muziekstudie, reisde James met zijn gitaar naar Ierland en later naar IJsland. In IJsland richtte hij samen met Dan Cassidy het Dan Cassidy Swing Quartet op. James keerde weer terug naar Engeland waar hij optrad als solist en als onderdeel van het duo Hickman en Quinn. Later sloot hij zich aan bij de folk groep Uiscedwr waar hij twee jaar bij speelde.  Tegenwoordig speelt hij nog als Hickman en Quinn, met het Dan Cassidy Swing Kwartet en als James Hickman en Dan Cassidy.

Dan Cassidy groeide op in een muzikale familie in Maryland, USA, waar hij veel ervaring opdeed in de muziek nadat hij op zijn tiende jaar was begonnen met vioolspelen. Tijdens zijn tienerjaren was hij productief in een breed spectrum van stijlen zoals klassiek, jazz, blue Grass, country, blues en rock.

Tijdens een professionele tour door het Verenigd Koninkrijk werd Dan voorgesteld aan violist Aly Bain afkomstig van de Shetland eilanden, die zijn interesse in Keltische muziek en de Britse folk scene aanwakkerde. Dan woont nu al meer dan vijftien jaar in IJsland, waar hij een succesvol sessiemuzikant is. Regelmatig komt hij echter terug naar Engeland om met het Dan Cassidy Swing Quartet te spelen. Dan Cassidy is tevens op verschillende postuum uitgebrachte albums te horen van zijn zus Eva Cassidy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *