Herinneringspark Chuck Brown in Washington DC

Een gedeelte van Langdon Park in Washington DC is in gebruik genomen als eerbetoon aan Chuck Brown (1935 – 2012). Een abstracte kunstinstallatie, gemaakt door beeldend kunstenaar Jake Braitman staat naast de ingang van het park, terwijl een muur bij de speeltuin tien hoogtepunten uit het leven van de ‘godfather van de gogo’ laat zien. Een daarvan toont de beeltenis van Eva Cassidy met wie Brown vaak optrad (Ze maakten in 1992 samen het album The Other Side). Voor de kinderen zijn kleurige instrumenten bij de speeltuin geïnstalleerd.   

Chuck Brown Park Flyer

Chuck Brown Park Flyer

Het Chuck Brown Herinneringspark is een opwindende locatie die de herinnering aan een van de grootste muzieklegendes uit Washington DC levend houdt. Het park werd op 22 Augustus 2014 opengesteld, de dag waarop Chuck Brown 78 zou zijn geworden. De herinneringsmuur is gemaakt van gekleurd beton met keramische tegels. De afbeeldingen zijn zo’n drie meter hoog. Aan de zuidkant van het monument is een kleinere muur van gekleurd beton en twee metalen panelen met daarop een lijst van Brown’s muzikale wapenfeiten. 

Chuck Brown Wall

Chuck Brown Wall

De hoofdmuur en de ‘discografie-muur’ zijn gescheiden door een trappenhuis die de bestaande speelplaats verbindt met een podium-plein. Dit plein bestaat uit tegels en een grasveld. Aan de westkant van de nieuwe muur is een interactief instrumentgedeelte met vijf trommels die bespeeld mogen worden door de bezoekers. 

Chuck Brown Memorial Park

Chuck Brown Memorial Park

De plek bevat tevens milieuvriendelijke zones met voorzieningen als zitplaatsen, recycle-bakken, spel- en picknicktafels De sculptuur bestaat uit drie abstracte figuren, waarvan een Chuck Brown voorstelt en de andere twee dansers. Het Chuck Brown Memorial is een interactief monument en de bezoekers kunnen op een typisch gogo-achtige manier reageren met LED lampjes die worden geactiveerd door sensoren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *