‘Simply Eva’ Theatershow 16 juni Amsterdam.

‘Simply Eva’ is een muzikale zoektocht naar het hart en de ziel van Eva Cassidy (1963 – 1996). Deze Amerikaanse zangeres werd pas bekend na haar vroege dood als gevolg van uitgezaaide huidkanker. Cassidy’s postuum uitgebrachte album Songbird werd in 2000 een wereldwijd succes. Hoe kon het dat deze veelzijdige zangeres tijdens haar leven zo onbekend bleef? En wat maken de stem, de liedkeuze en de interpretaties van Eva Cassidy zo uitzonderlijk? Cassidy-biograaf Johan Bakker, zangeres Jerney Kate en gitarist Lex Horst brengen met verhalen, liedjes en muzikale voorbeelden een boeiend eerbetoon aan deze in veel opzichten unieke zangeres. De Gooi- en Eemlander schreef over Jerney Kate:  “Als je je ogen dichtdoet is het alsof je Eva Cassidy hoort zingen.”

Jerney en Lex

Jerney en Lex

Torpedo theater Amsterdam, vrijdag 16 juni 2017. 20.30 uur

Sint Pieterspoortsteeg 33

1012 HM Amsterdam

Tel:  (00 31 (0) 6 539 77 456

E-mail: carelhelder@wxs.nl

www.torpedotheater.nl

Jerney en Eva

Jerney en Eva

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *