Britse folkzangeres Hattie Briggs in Nederland

Komend najaar bezoekt Hattie Briggs Nederland voor een aantal optredens. Ondanks haar jeugdige leeftijd staat de Britse zangeres tot aan haar nek in de oude folk-traditie. Onlangs verscheen Red & Gold, een titel die verwijst naar de vallende bladeren (Autumn Leaves) die dit jaargetijde kenmerken. Het album bereikte de eerste plaats in de digitale folk chart. Critici zijn lovend over Briggs: ‘Als je van goed geschreven en prachtig gezongen liedjes houdt, die smaakvol worden begeleid dan is dit jouw album,’ en ‘Briggs’ melancholische stem gecombineerd met een gevoelig bespeelde cello bezorgt je gegarandeerd kippenvel,’ schreven Britse muziekjournalisten. De single ‘Tilly’s Song’ bewijst de kwaliteit van haar composities. Hattie Briggs schreef het nummer voor haar beste vriendin. De gitaar en de stem van Briggs worden in dit opgewekte, luchtige liedje mooi verpakt in een arrangement met banjo, bas en koortjes.

Hattie Briggs

Hattie Briggs

Als inspiratiebronnen noemt Hattie Briggs James Taylor en Eva Cassidy. Met name de invloed van de laatste is goed te horen, zeker in ‘Fields of Gold’ dat Briggs uitvoert in een arrangement van Eva Cassidy. Bijzonder is dat Eva’s broer Dan Cassidy, niet alleen de vioolpartijen speelt, maar het album ook samen met Peter Waterman (bekend van onder meer Joss Stone) produceerde.

Red And Gold

Red And Gold

Op 23 oktober speelt Hattie Briggs in Zoetermeer bij Open Ichtus. Eva Cassidy biograaf Johan Bakker zal deze bijzondere Britse folk-avond inleiden met verhalen en muziek over en van de zangeres die een voorbeeld was voor Hattie Briggs.

Hattie

Hattie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *