Eva Cassidy: The Story op Edinburgh Festival Fringe

Het Amphiheater van theSpace @ Symposium Hall krijgt een magisch tintje dankzij de combinatie van de muziek van Eva Cassidy en de stem van Elsa Jean McTaggart. De Schotse zangeres brengt een overtuigend muzikaal eerbetoon aan haar favoriete artiest.

Elsa Jean Mc Taggart

Elsa Jean McTaggart

Veel Fringe-bezoekers kennen Elsa Jean McTaggart van haar populaire traditionele Schotse themashows, en misschien ook wel van haar debuut van deze show vorig jaar op Fringe 2017. Deze show, die nog altijd vol zit met de iconische nummers van Eva Cassidy, is nieuw. McTaggart heeft een aantal wijzigingen aangebracht in de setlijst op verzoek van de bezoekers van de show van vorig jaar. Natuurlijk zijn er enkele nummers / arrangementen van Eva Cassidy die domweg in een show als deze horen, zoals ‘Fields of Gold’ en ‘Over The Rainbow’. Er staan echter ook enkele verrassingen in deze setlist, en ik weet, dat Elsa hard heeft gewerkt aan de nieuwe nummers, ik ga dit niet spoilen; ga naar deze show.

Edinburgh

Edinburgh

Eva Cassidy was een unieke en opvallende stem in de muziek. Ook Elsa Jean McTaggart heeft een bijzondere stem en hoewel de twee absoluut niet te vergelijken zijn, kan ik weinig zangeressen bedenken die beter dan Elsa een Eva Cassidy show kunnen neerzetten. Ik noem het bewust geen ‘tribute show’, want dat is het zeker niet in de normale betekenis van het genre. Elsa Jean McTaggart doet geen poging om ‘Eva Cassidy’ na te doen, maar zoals Eva zelf ook deed voert Elsa liedjes uit die ze graag zingt. Deze show is een prima en eerlijk eerbetoon aan Eva Cassidy en haar muzikale nalatenschap.

Tom King

Tickets: https://www.thespaceuk.com/shows/2018/

Eva Cassidy

Eva Cassidy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.