Eva Cassidy en The London Symphony Orchestra

Op 3 februari 2023 (een dag na wat de 60e verjaardag van Eva Cassidy zou zijn geweest) verschijnt het album I Can Only Be Me. De Amerikaanse zangeres wordt hierop postuum begeleid door het London Symphony Orchestra. De orkestrale arrangementen zijn gecomponeerd door Christopher Willis (Veep, Death of Stalin) en William Ross (Star Wars, Harry Potter). Het nieuwe album bevat orkestversies van onder meer ‘Songbird’, ‘Time After Time’, ‘Autumn Leaves’ en ‘Ain’t No Sunshine’. De titeltrack ‘I Can Only Be Me’ is een bewerking van een Stevie Wonder nummer, Eva Cassidy’s muzikale held.

The score

De bladmuziek

‘Songbird’, de eerste single van dit album, heeft een verbluffend mooie make-over gekregen. De nieuwe versie is net zo intiem als het origineel, maar met de grandeur van het London Symphony Orchestra dat dit prachtige lied nieuwe glans en glorie geeft. ‘Songbird’ was het titelnummer van Eva Cassidy’s album uit 1998. Het verscheen twee jaar na haar tragische dood op 33-jarige leeftijd. De klassieke componist Christopher Willis (The Twilight Saga, X-Men, The Death of Stalin) maakte een nieuw arrangement en restaureerde en verbeterde de zang met behulp van de nieuwste A.I. technologie. Deze technologie werd eerder gebruikt voor de Get Back-film van The Beatles van vorig jaar en de recente Revolver heruitgave.

Eva in front of Blues Alley

Eva voor Blues Alley

De indrukwekkend meeslepende begeleiding van het London Symphony Orchestra verheft dit nummer tot spectaculaire nieuwe hoogten. Eva klinkt net zo aanwezig en hypnotiserend in de overweldigende orkestratie als op haar originele akoestische versie van het Fleetwood Mac-nummer dat ze helemaal naar haar hand had gezet.

‘Eva ís the Songbird, ze zingt op een bescheiden, natuurlijke manier en raakt daarmee anderen diep in hun hart,’ zegt Christopher Willis. ‘Het doel van deze orkestversie is om haar vocale kracht aan te vullen met een breed instrumentaal arrangement, waardoor een weelderig muzikaal landschap tevoorschijn komt waarin Eva’s stem centraal staat.’

Like Never Before

Like Never Before

Dit is het laatste hoofdstuk in een opmerkelijke, postume carrière van Eva Cassidy. Paul McCartney, Eric Clapton, Adele en Christine McVie (die Songbird schreef) zijn fans van haar muziek.  ‘Eva Cassidy’s versie van ‘Fields of Gold’ is de beste interpretatie van het Sting-nummer dat ik ooit heb gehoord.’ Richard Curtis (regisseur Love Actually, waarin Eva Cassidy’s ‘Songbird’ te horen is)

Alle album tracks zijn beschikbaar in high-definition stereo met Dolby Atmos en Sony 360 immersive audio formats.

https://www.youtube.com/watch?v=4jF3TcpW-oU

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *