Eva Cassidy’s zestigste verjaardag

Op 2 februari vieren we de 60e verjaardag van Eva Cassidy (1963 – 1996). Op deze dag verschijnt een nieuwe uitvoering van het nummer ‘Time After Time’ waarbij Eva Cassidy begeleid wordt door het London Symphony Orchestra. Het album I Can Only Be Me, dat op 3 maart verschijnt, bevat orkestrale versies van Eva’s klassieke repertoire waaronder ‘Songbird’, ‘Autumn Leaves’ en ‘Ain’t No Sunshine’.

Evas Cassidy’s uitvoering van Cyndi Lauper’s lied is getransformeerd tot een verbluffende nieuwe versie met een kamerstrijkarrangement van de veelgeroemde componist Christopher Willis door het London Symphony Orchestra. ‘Time After Time’ is het vierde nummer van Eva Cassidy’s orkestrale album I Can Only Be Me.

Time After Time

Time After Time

‘Time After Time’ is een van Eva’s meest intieme en subtiele uitvoeringen,’ aldus arrangeur Christopher Willis. ‘Het is een mysterieus nummer: soms lijken we getuige te zijn van een relatie die oplost in de mist van het verleden ‘Flash back to warm nights, almost left behind’, op andere momenten verzekert ze ons dat de herinnering nooit zal vervagen ‘If you fall, I will catch you, I’ll be waiting, time after time’. In Eva’s handen vragen we ons af of het lied misschien over verdriet en verlies gaat, vooral wanneer haar stem breekt als ze zingt ‘After your picture fades and darkness has turned to grey’.’

klok

klok

Christopher Willis wilde dat het arrangement dit delicate gevoel zou vasthouden. Daarom bracht hij het London Symphony Orchestra aan het begin van het nummer terug tot slechts vier strijkers. Hij voegde vervolgens laag voor laag toe. ‘Ik heb ook een voorspel en een naspel geschreven voor het strijkkwartet – ik stel me de instrumenten voor als personages, die tijd nodig hebben om met elkaar te overleggen en de complexiteit van het lied te verwerken. Een andere reden waarom ik de strijkers bijna ervaar als personages, is dat ze de stem van Eva minder geïsoleerd maken. Dit geeft de vollere delen van het lied, zoals de refreinen een andere sfeer dan het origineel: een voorzichtig geruststellende volwassen kwaliteit.

Behind The Rainbow

Behind The Rainbow

Op 16 februari verschijnt een herziene en geactualiseerde editie van haar biografie Behind the Rainbow: The Story of Eva Cassidy bij Omnibus Press in London.

https://omnibuspress.com/products/behind-the-rainbow-the-life-of-eva-cassidy

‘Time After Time’:

https://www.youtube.com/watch?v=DCtKimvaIDc

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Imagine