Recensies Behind The Rainbow

“Enkele jaren geleden ontdekte ik de muziek van Eva Cassidy. Een vriend stuurde me de Songbird LP op vinyl. Ik was meteen verkocht! Ik bedoel, deze dame doet een versie van ‘Over The Rainbow’ die de klassieke uitvoering van Judy Garland evenaart. Zoals ik meestal doe na het ontdekken van een nieuwe artiest, ging ik op zoek naar informatie over Eva. Ik kocht een ander boek over haar (Songbird) waar haar ouders aan hebben meegewerkt. Ze leken vooral hun best te doen om Eva te portretteren alsof ze perfect was. Het maakte me alleen maar nieuwsgieriger naar de ‘echte’ Eva. Ik weet dat Eva een lieve, verlegen vrouw was met een immens talent dat pas jaren nadat ze in 1996 op 33-jarige leeftijd overleed werd ontdekt. Behind the Rainbow geeft Eva adem en wekt haar echt tot leven. Ze was koppig en wilde niet in een hokje gestopt worden om pop-‘crap’ te zingen! Ze wilde alleen liedjes zingen die belangrijk voor haar waren. Dit boek probeert de mooie kanten van Eva niet aan de kant te schuiven, maar geeft daarnaast veel informatie over dingen die in het eerste boek niet eens werden genoemd. Een goede biografie die ons een indruk geeft over hoe Eva uitgroeide tot een van de beste zangeressen van de afgelopen 30 jaar. Het boek is de prijs meer dan waard, er staan ook mooie foto’s in van een vrouw die erg op zichzelf was en alleen maar wilde zingen, kunst wilde maken en van de natuur, haar familie en haar vrienden wilde genieten. Ik kreeg het gevoel dat ik de ‘echte’ Eva Cassidy had leren kennen, toen ik het uit had!”

Music fan, Amazon.com

Eva Cassidy

Eva Cassidy

“De auteur geeft een goed beeld van haar leven; de muziek, haar persoonlijkheid, haar voorkeuren en antipathieën. Ik ben erg blij dat ik het gelezen heb, nu voel ik me dichter bij deze fantastische muzikant/zangeres die helaas niet lang genoeg geleefd heeft. Het is een prima aankoop.”

Rick DiClemente

“Een tragisch verhaal, invoelend verteld. Dit boek onthult de vele moeilijkheden waar deze briljante zangeres tegenaan liep. Het laat ook zien hoe complex Eva Cassidy als persoon was. De fans van haar muziek kregen dankzij dit boek een goed beeld van haar korte leven.”

Hettie

“Een prachtig geschreven levensverhaal van een van ‘s werelds grootste vocalisten. Haar folk, pop, blues, jazz en country vertolkingen zijn legendarisch en maakten haar na haar vroegtijdige dood tot een wereldwijd succes. Gelukkig leeft ze voort in haar muziek en in de woorden van degenen die ernaar streefden om de schitterende kracht van haar onvergetelijke kunstenaarschap vast te leggen.”

Bruce H. Garth

Behind The Rainbow

Behind The Rainbow

“Dit is een goed gedocumenteerd boek dat een eerlijk inkijkje geeft in het korte leven van Eva Cassidy. Eva was niet alleen een getalenteerde en inspirerende zangeres, maar ook een vriendelijke, oprechte jonge vrouw. Behind the Rainbow is een ‘must’ voor iedereen die meer wil weten over de vrouw achter die prachtige stem.”

Anna Sanderson

Johan Bakker: Behind the Rainbow, The Story of Eva Cassidy, 2023, Omnibus Press, London, 248 pages. Dit boek verscheen in het Nederlands als Eva Cassidy, de biografie

https://www.bol.com/nl/nl/p/eva-cassidy/9200000009552075/?bltgh=neB-nHU2AkwsSV5460JBwA.2_6.7.ProductImage

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *