Coosje Smid geeft opnieuw stem aan Fields of Gold.

Coosje Smid (23), dochter van musical-zanger Ernst Daniël Smid, gooide hoge ogen met haar auditie bij The Voice of Holland. Haar gloriemoment werd toevallig uitgezonden op 13 september, exact een jaar na het overlijden van haar moeder Roos (47). ‘Dat was niet gepland.’

“Achteraf natuurlijk erg bijzonder”, zegt Smid , “Omdat juist op die voor mij zo moeilijke datum zo ongeveer mijn hele leven lijkt te veranderen. Ik heb het de afgelopen tijd niet makkelijk gehad en kan zo langzamerhand wel wat geluk gebruiken.”

Coosje Smid The Voice

Coosje Smid The Voice

Coosje Smid zong tijdens de auditie Fields of Gold in de bewerking van Eva Cassidy. “Het gaat in mijn beleving over de relatie die ik met mijn moeder had. Nog voordat ze ziek werd, heb ik het een aantal keren voor haar gezongen. Ze moest op die momenten altijd huilen. Het was – en blijft voor altijd – ons lied.”Smid twijfelde lange tijd of ze wel mee wilde doen aan de talentenjacht. Ze studeerde in 2009 af aan de Nederlandse Popacademie en won in 2010 al een Gouden Kalf voor haar bijrol in de film Joy.

“Ik heb op advies van vrienden echt een gok gewaagd, was bang dat ik onderuit zou gaan en op een negatieve manier in de publiciteit zou komen. Mijn vader heeft me uiteindelijk overtuigd met de opmerking ‘niet geschoten, altijd mis’.”

Coosje Smid

Coosje Smid

Zodra Coosje inzette draaiden alle stoelen zich razendsnel om. Ilse de Lange, Marco Borsato en Ali B lagen niet veel later aan haar voeten, gehypnotiseerd naar haar te luisteren.

Fields of Gold is inmiddels de best verkochte single in Nederland. Eva Cassidy’s eigen album The Best of Eva Cassidy is aan een derde leven begonnen en staat opnieuw in de album charts. .

2 reacties op “Coosje Smid geeft opnieuw stem aan Fields of Gold.”

  1. Tieneke Van luik schreef:

    Ik draai steeds het nummer van ze huilt maar ze lacht, waar ik erg veel troost uithaal. Coosje zingt het recht uit haar hart.

  2. Tieneke Van luik schreef:

    Ik draai steeds het liedje van coosje ze huilt maar ze lacht. Ik heb hier heel veel troost aan. Prachtig zoals zij dat zingt. Recht uit haar hart.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *